Nyitólap

 

INVITATION/ IMMUNOLOGY COURSE

Kedves Kollégák!


Megtiszteltetésnek vesszük, hogy a Magyar Immunológiai Társaság 42. Vándorgyűlését Pécsen rendezhetjük az új Kodály Központban 2013. október 16-18 között, amire nagy szeretettel és érdeklődéssel várjuk a tudomány művelőit.

Örömteli esemény, hogy rendezvényünkön részt vesz az immunológia egyik meghatározó szaktekintélye, Abul K. Abbas professzor, a University of California, San Francisco, Department of Pathology intézetvezetője. A kongresszus díszvendégeként ő tartja a tudományos nyitó előadást, valamint október 18-án az immunológia és immunpathológia legújabb eredményeit bemutató egész napos továbbképzést tart a kongresszus résztvevőinek, amely hallgatók, rezidensek és szakorvosok számára pontszerző kurzus is.

A tematika és a kongresszus szerkezete a megszokottól némiképp eltérő lesz. Az első napon angol nyelven mutatják be eredményeiket a hazai immunológiai műhelyek képviselői. A második napon tematikus szekciókban felkért referátumokat követően hangzanak el a témákhoz csatlakozó előadások. Ugyanezen a napon kerül sor a MIT vezetőségválasztó közgyűlésére is.

A záró pénteki napon a továbbképző előadások szüneteiben tartjuk a poszterszekciókat.

A tudomány mellett élvezetes társasági programok is kikapcsolódást kínálnak, így a Kodály Központban tartandó fogadás, a 2010-es Európai Kulturális Főváros projekt keretében megújított történelmi belvárosban a kongresszusi vacsora, vagy a Zsolnay-negyed megtekintése.

Reményeink szerint a program méltó lesz mind a MIT hagyományosan magas színvonalához, mind a másfél ezer éves város gazdag szellemi és művészeti örökségéhez, amit a megújult Pécs nyújthat.

Mindenkit szeretettel várunk Pécsre!

 

Baráti üdvözlettel:

Kemény Lajos, Széll Márta                         és Balogh Péter, Berki Tímea, Czirják László, Németh Péter

MIT Elnök, MIT Főtitkár                                                                            helyi szervezők