Nyitólap

Tisztelt Tagtársak, Kedves Kollégák!

 

A Szervezőbizottság nevében tisztelettel és nagy örömmel köszöntjük a Magyar Élettani Társaság (MÉT), a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT) és a Magyar Mikrocirkulációs és Vaszkuláris Biológiai Társaság (MMVBT) tagjait.

 

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a társaságok idén Debrecenben rendezhetik meg ezen nagy presztízsű, a hazai tudományos élet szereplői által ismert és elismert rendezvényt. Követve a társaságok több évtizedes hagyományait, a Konferencia fő célja a sejt- és molekuláris élettani, molekuláris biológiai, kísérletes és klinikai farmakológia, kórélettani, immunológiai, valamint transzlációs kutatások legújabb eredményeinek bemutatása.

 

A 2017. évi konferencia fő tematikája a fenti kutatási területek legújabb eredményeinek interdiszciplináris jellegére, különös tekintettel az új kihívásokra, lehetőségekre, paradigmákra fókuszál. Több tagtárssal egyeztetve így olyan szimpóziumokat szervezünk, melyek az adott téma legszélesebb rokon tématerületeinek eredményeit felvonultatva világítanak rá az élettani és kóros működések összefüggéseire. Kérünk ugyanakkor minden Tagtársat, akinek szimpózium javaslata van, forduljon bizalommal a Szervezőbizottság bármely tagjához!

 

További célunk a konferenciasorozat azon nemes küldetésének folytatása, hogy lehetőségeinkhez mérten maximálisan segítsük a fiatal kutatók oktatását, képzését, fejlődését. Ennek keretében idén is megrendezzük a Fiatal Kutatói Fórumot, melynek témája ez évben a modern „next-generation” farmakológia. Emellett olyan „szellős” időbeosztást tervezünk, hogy a délutáni óráktól kezdve megfelelő idő álljon a résztvevők rendelkezésére a poszterek megtekintésére, tudományos diszkussziókra, kötetlen beszélgetésekre, aktív pihenésre, valamint könnyed szórakozásra az izgalmas társasági programokon.

 

A szervezők nevében őszintén reméljük, hogy a Konferencia résztvevőinek aktív közreműködésével színvonalas, emlékezetes és nem utolsó sorban kellemes összejövetelen láthatjuk vendégül az érdeklődő kutatókat, oktatókat, hallgatókat. Mindehhez kívánunk mindenkinek eredményes és hasznos időtöltést Debrecenben!

 

Prof. Dr. Bíró Tamás
DE ÁOK, Immunológiai Intézet