Nyitólap

Nyitólap


Kedves Kollégák !

A Fehérvári Orvosnapok a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fontos és mostanra hagyománnyá és emblematikussá vált rendezvénye, aminek a személyes találkozás örömén és szakmai kapcsolatépítésen túl az elsődleges célja a szakmai továbbképzés volt. Mint annyi minden mást az életünkben, a SARS-COV-2 pandémia ezt is megváltoztatta.

Amint az tavaly is történt, az idén is on-line, illetve webes felületen tudjuk csak megtartani immár XI. szakmai konferenciánkat. Látva a tavalyi on-line konferencia sikerét, melyre több mint 500 szakorvos, háziorvos és szakdolgozó regisztrált, idén még inkább szeretnénk kihasználni a távoktatásban rejlő lehetőségeket. 

A mostani konferencia témája, a pszichoszomatikus jelenségek, betegségek kérdés és problémakörét tekinti át, igyekezve ezáltal a kollégák régi és visszatérő igényét kielégíteni. Akik február első szombatját rászánják, és az előadásokat végig hallgatják, a főtéma előadóihoz online kérdéseket tehetnek fel, amelyekre a nap végén a kérdezz-felelek programpont idejére élőben bekapcsolódó előadók megválaszolnak. 

Tudjuk, hogy nem mindenki tud valós időben részt venni akár egy személyes jelenléttel megtartott, akár egy virtuális konferencián. Ezért tovább gondolva az elmúlt 10 év FON tapasztalatait úgy döntöttünk, hogy egy olyan webes felületet hozunk létre, ahol témakörönként csoportosítva lesznek megtalálhatóak előzetesen rögzített továbbképző előadások.

Ugyanakkor még a virtuális térben is szeretnénk minél több lehetőséget biztosítani az élő kapcsolattartásra. A XI. Fehérvári Orvosnapok megnyitójára zoom közvetítés formájában kerül sor február 4-én délután. Másnap, szombaton pedig valós időben lesznek megtekinthetők azok az előzetesen rögzített előadások, melyek a továbbképző programból szorosan kapcsolódnak a XI. Fehérvári Orvosnapok fókuszba került témájához, a különböző kórállapotok pszichoszomatikus vonatkozásaihoz. 

Az on-line konferencia kredit pont értékű, a kapcsolódó teszt megoldása esetén 24 kredit pontot tudunk jóváírni szak- és családorvosoknak. A szakdolgozó akkreditáció folyamatban van.

A szervezők köszönetünket fejezik ki az előadóknak önzetlen és áldozatos munkájáért.  

Bízunk benne, hogy idén is a Konferencia regisztrált résztvevőjeként köszönthetjük.

 

Üdvözlettel: 

 

Prof. Dr. Izbéki Ferenc
egyetemi magántanár

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
Oktatási és tudományos orvos-igazgató helyettes
I.sz. Belgyógyászati Osztály
osztályvezető főorvos