Nyitólap

Kedves Kollégák!

              Örömmel értesítünk minden új érdeklődőt és korábbi résztvevőt, hogy az 51. Membrán-Transzport Konferenciát idén 2022.05.17-20 között rendezzük a hagyományos sümegi helyszínen, amire tisztelettel és örömmel hívjuk meg a kollégákat.

              Kihívásnak és szép feladatnak érezzük, hogy ezzel a rendezvénnyel kezdjük meg a „sümegi membránkonferenciák” történetének következő ötven évét! De biztos vagyok benne, hogy az eddigi hagyományokat követve, a multidiszciplináris jelleget megőrizve továbbra is a sejtbiológia igen tágan értelmezhető területein dolgozók is megismerhetnek érdekes, gondolatébresztő eredményeket, technikákat, amiket később a saját szűkebb szakterületükön is hasznosíthatnak. Ezért továbbra is várjuk a biofizika, biokémia, genetika, élettan, onkológia, immunológia, gyógyszertudomány, kutató orvostudomány képviselőit, akik kutatási területe kapcsolódik a membránokhoz, a transzport-, és a jelátviteli folyamatokhoz.

              A hagyományokhoz híven idén is olyan programot igyekeztünk összeállítani, ami az akadémiai tudományok mellett a klinikai, gyógyszerfejlesztési területen dolgozók kíváncsiságát is felkeltheti. Folytatni kívánjuk az új kutatási technikák, eszközök megismerésének lehetőségét is, aminek külön szekciót szentelünk.

              A konferenciasorozat talán legfontosabb küldetése a fiatal kutatók szakmai fejlődésének magas színvonalú elősegítése. Ezért a poszterszekciókban lehetőséget biztosítunk a pályakezdőknek a tudományos eredményeik ismertetésére, ahol egy komoly szakmai értékelés után a legkiválóbbak a „Fiatalok Fórumán” szóban is bemutathatják azokat.

              A tudományos programok akkor lesznek igazán sikeresek, ha a korábban megszokott atmoszférát is biztosítani tudjuk, ahol a szigorúan vett szakmai szekciókon felül, azokat kiegészítve kötetlenebb formában is meg lehet osztani egymással a tudományos gondolatokat, valamint szakmai kapcsolatokat, esetenként barátságokat is köthetünk. Ebben nagy segítségünkre van a csodálatos helyszín, a Hotel Kapitány, a szervezésben pedig a Remedicon Kft, valamint a kiállítóink és szponzoraink nagylelkű támogatásai.

Kellemes, szakmai élményekben gazdag konferenciát kívánok!

 

A szervezőbizottság nevében:

Tóvári József

Országos Onkológiai Intézet