Nyitólap

Kedves Immunológus Kollégák!

A tavalyi, kecskeméti Vándorgyűlésen méltó módon sikerült megemlékeznünk a Magyar Immunológiai Társaság első 50 évéről. Az oldott hangulatú visszaemlékezésről, a szakmai program színvonaláról és a rendezvény helyszínéről is csupa pozitív visszajelzéseket kaptunk. A hotel könnyű megközelíthetősége és az ellátás minősége alapján már akkor elhatároztuk, hogy idén ismét ott találkozunk majd.

Nagy szeretettel várjuk tehát Önöket a MIT 51. Vándorgyűlésén 2022. október 19-21. között ismét Kecskeméten, a Four Points by Sheraton Hotelben!

Az idei vándorgyűlésnek két kiemelt témája lesz, az IL-17/IL-23 jelátviteli folyamatok, valamint a veleszületett immunitás memória-szerű jelenségei. A témákról vezető klinikusok és a területek hazai kutatói tartanak majd előadásokat.

A vándorgyűlés fontos célja - a hagyományoknak megfelelően - az egyre szélesedő spektrumú hazai immunológiai kutatások bemutatása. Ennek megfelelően, várjuk az immunológiai műhelyekből az absztraktokat, annak megjelölésével, hogy előadás vagy poszter-előadás formájában szeretnék bemutatni a legújabb eredményeket /megfigyeléseket. A konferencia szakmai programját - a beküldött absztraktokat figyelembe véve - tematikusan fogjuk összeállítani. Az előzetes megkeresések alapján az már biztos, hogy lesz COVID-19 szekció, valamint egy mini-szimpózium az immunsejtek ioncsatornáiról. A bizonytalan járványügyi és nemzetközi politikai helyzet miatt külföldi előadókra idén sem számítunk, ezért a Vándorgyűlés hivatalos nyelve a magyar lesz. A szakmai program részeként idén is lehetőséget biztosítunk a forgalmazó cégeknek az immunológiai kutatásban és a klinikumban használható új termékek és berendezések bemutatására.

A Vándorgyűlés ideje alatt, idén tisztújító közgyűlésünk is lesz. Reméljük, hogy ezen az eseményen is minél nagyobb számban üdvözölhetjük majd tagtársainkat!

Bízunk benne, hogy minél hamarabb helyreáll a béke a szomszédunkban, a koronavírus-járványt és a gazdasági nehézségeket magunk mögött hagyjuk, és életünk visszatér a rendes kerékvágásba. Egyelőre kicsi az esélye, hogy ez októberig bekövetkezik, abban azonban reménykedhetünk, hogy legalább a Vándorgyűlés idejére kicsit kiszakadhatunk a világ forgatagából, és figyelmünket az immunológiára és egymásra fordíthatjuk. Arra törekszünk, hogy a tartalmas tudományos programok mellett jó hangulatú társasági eseményekkel is segítsük a kötetlen eszmecserét, és a személyes kapcsolatok fejlesztését, hogy ezzel is emlékezetesebbé tegyük az együtt töltött időt.


Mindenkit szeretettel várunk Kecskeméten!

 

 Az absztraktok beküldési határideje:

2022. szeptember 2.

 

Kellemes nyarat kívánunk, baráti üdvözlettel:

 

Széll Márta, elnök és Bácsi Attila, főtitkár