Nyitólap


Kedves Kollégák!

 

A pandémia miatt az elmúlt években nem tudtuk megrendezni továbbképző konferenciánkat, de idén ismét szeretettel várunk minden érdeklődőt a Miskolci Antibiotikum Napok rendezvényén.

Az elmúlt két évben sok változás történt a minket körülvevő világban, megtapasztalhattuk egy világjárvány hatását a mindennapjainkra és az egészségügyi ellátó rendszerre. Mostanra azonban újból a „régi” kihívásainkra kell koncentrálnunk. Lépést kell tartanunk az új terápiás és diagnosztikus eljárások bevezetésével, alkalmazkodnunk kell a kórokozók tulajdonságaiban bekövetkező változásokhoz. Tanfolyamunk ebben segít, hiszen célja az, hogy az infekciós kórképek megértésében, diagnosztikájában, kezelésében vagy megelőzésében támogassa a gyakorló orvost.

Kiemelt témaként szerepelnek idén a multirezisztens kórokozók antibiotikus kezelésének szempontjai, a lokális és szisztémás gomba infekciók felismerése és terápiája, a mikrobiológiai diagnosztika helyzete megyénkben, a gyermek infektológia aktualitásai, súlyos fertőzések intenzív osztályos ellátása, a napi gyakorlatban kihívást jelentő ritka, de fontos infekciók.

Bízunk benne, hogy továbbképző konferenciánk a legtöbb orvosi szakterület képviselője számára tud a mindennapi munkáját segítő új információkat adni és elengedhetetlenül fontosnak tartjuk az alapellátásban dolgozó kollegák, háziorvosok, házi gyermekorvosok részvételét is.

 

Üdvözlettel:

Dr. Pap Tibor