Nyitólap

 A Magyar Kardiológusok Társasága Aritmia és Pacemaker Munkacsoportjának Vezetősége és a helyi Szervezőbizottság nevében köszöntjük Önöket a VIII. Aritmia és Pacemaker Napok alkalmából, melyet idén szeptember 27-29 között rendezünk meg Sopronban a Hotel Fagusban.


Az idei szakmai program keretében a korábbi évek programjaihoz hasonlóan elsősorban az egyes témakörökben elismert hazai szaktekintélyeket kértük fel az előadások megtartására, melyek mellé a mindig is nagy érdeklődésre számot tartó EKG kvízeket is terveztünk. A kongresszus programjával elsősorban a háziorvos, sürgősségi orvos, kardiológus, belgyógyász, aneszteziológus szakorvosok mellett pályakezdő PhD hallgató és rezidens kollégákat célozzuk meg.


A program fókuszában a legkorszerűbb elektrofiziológiai módszerek és beavatkozások bemutatása mellett a legfrissebb ajánlások, az újabb gyógyszeres és nem gyógyszeres lehetőségek megismertetése áll, mely mind az alapellátó orvos, mind az aritmológus és természetesen a ritmuszavarban szenvedő beteg számára nélkülözhetetlenek.


Az alapvetően szélesebb érdeklődésre számot tartó témák mellett a specialistáknak is lehetőségük nyílik, hogy az intervencionális szívelektrofiziológia aktuális, „hot topic” kérdéseiről tapasztalatcserét folytathassanak. Továbbá az absztrakt előadások szekcióban – az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan - a fiatal kollegáknak is lehetőségük van kutatási eredményeikről beszámolni. Az elektrofiziológiai szakasszisztensek hagyományos szekcióját ugyancsak számos előadással tartjuk meg.


A kongresszust megelőző napon tartjuk a már hagyományos elektrofiziológiai liszencvizsga előtti felkészítő tanfolyamot a kongresszus helyszínén. A kongresszus keretében természetesen ismét lehetőséget biztosítunk szakorvos Kollégák számára az Aritmológus Licenszvizsgákon való megmérettetésre.
A VIII. Aritmia és Pacemaker Napok hivatalosan a OFTEX/ETI által akkreditált továbbképzésnek számít a résztvevő orvosok, ill. szakasszisztensek számára. A tudományos programot ez alkalommal is magas színvonalú esti társasági programokkal egészítjük ki.


A Kongresszus szervezőbizottsága úgy gondolta, hogy az elhangzó előadások nemcsak a specialisták, hanem az alapellátásban dolgozók számára is érdekesek, ezért idén első alkalommal péntek délután és szombat délelőtt az Aritmia Napokkal párhuzamosan zajlik a VI. Soproni Prevenciós Club. Ezáltal a két rendezvény szervezői lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek az „áthallgatásra”, egymás véleményének megismerésére, a szakmai eszmecserére.
Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a Kongresszus szervezésében részt vállaló Kollégáknak, az Előadóknak és a rendezvény Támogatóinak.


Valamennyi résztvevőnek hasznos és kellemes időtöltést kívánunk Sopronban!


Dr. Gellér László        Dr. Tóth László                           Dr. Duray Gábor       Dr. Clemens Marcell    Dr. Tschürtz Nándor
MKT APM elnöke    A helyi szervezőbizottság elnöke  MKT APM alelnöke     MKT APM titkára          Sopronért