Nyitólap

Kedves Kollégák!

Az őssejt kutatás jelentőségét, az elmúlt években ismertté vált gyakorlati eredmények széles körét, a lehetséges alkalmazási területek sokrétűségét felesleges hangsúlyozni. A Magyarországon folyó őssejt kutatás összefogása, az egyes laboratóriumok eredményeinek megismertetése és megvitatása még a 21. században is elsősorban szakmai rendezvények keretein belül lehetséges.

Ennek érdekében szerveződik Debrecenben 2011. március 10-11-én a  „Fókuszban az őssejt-kutatás” - Az őssejt kutatás kardiovaszkuláris vonatkozásai tudományos ülés.      

A két napos rendezvény elsősorban egy téma köré szerveződik, melynek kapcsán az őssejtbiológia lehetséges kardiovaszkuláris alkalmazási területeit mutatja be tág teret biztosítva a konzultációra, diszkusszióra is.

Annak érdekében, hogy a szimpóziumon minél szélesebb körben képviselve legyenek a magyar kutatócsoportok,  ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk. Ennek feltétele az előzetes on-line regisztráció kitöltése,  legkésőbb 2011. február 14-ig.

Várjuk azon érdeklődő Kollégák jelentkezését az alapkutatástól a klinikumig, akik kíváncsiak az őssejt-kutatás e területen elért legújabb eredményeire és az alkalmazás lehetőségeire. Magyar és külföldi Előadóink a téma elismert és vezető szakemberei.  
A felkért előadások mellett, poszterszekcióban várjuk és fogadjuk a magyar munkacsoportok eredményeit.
A szakmai zsűri, a beküldött absztraktokból kiválasztja a legérdekesebbeket, és a szerzőknek lehetőséget biztosít előadás tartására.


Üdvözlettel:

Prof. Dr. Rajnavölgyi Éva
a Szakmai Szervező Bizottság nevében